OVERVIEW

the BOX
This is a gallery for an award winning photographer located at a corner commercial unit at the top (third) floor, which offered a double volume space and abundance of daylight.
​
We seized the site advantage by introducing a big box (the ‘Box’) at the center of the double volume space with tilted angle to create a dynamism and pocket of spaces, while served as a base for the new mezzanine level.
​
The key element used is a 100mm x 100mm x 100mm concrete ventilation block. The blocks are transformed to multiple features and usages: front feature wall, reception sculptured counter, wall and screen.  This became the design language which is pragmatic and minimalist expression and yet functional, floating between sculpture and utilitarian object. 

Client: Weddings by Shensnaps

Location: Kuching, Malaysia

Date: 2016, completed

Scope: Retail & Gallery - alteration & extension, interior

Photography: Shen Yeo/Cornerstone-photographers

Award: Shortlisted (Retail & Exhibition), MIID REKA AWARD 2016

          

160313
160301
160302
160316
160303
160304
160305
160306
160307
160308
160309
160310
160311
160312
160314